dimecres - setembre 13, 2017

“PUIG I CADAFALCH, UN CROQUIS” la nova producció 2017/2018

xtac - Creative -

La Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya ha iniciat el curs 2017-18 amb una nova co-producció, junt a Teatre Obligatori, centrada en la figura de l’arquitecte i polític Josep Puig i Cadafalch.  L’espectacle teatral titulat, “Puig i Cadafalch. Un croquis”, dirigit per Marc Rosich, s’estrenarà el proper 30 de setembre, a les 18.30h, a Lluïsos de Gràcia (Barcelona). L’entrada és gratuïta i es poden reservar a ateneus@ateneus.cat

Emmarcada en l’Any Puig i Cadafalch, l’obra està protagonitzada per l’actor Sergi Mateu, que en forma de monòleg dramàtic, construeix fragments de les memòries de l’arquitecte i una selecció dels seus discursos més famosos.

És la nova proposta d’aquest curs per a ser programada als teatres d’ateneus de la XTAC.

L’entrada és gratuïta i es poden reservar a ateneus@ateneus.cat

SINOPSI:

A “Puig i Cadafalch, un croquis” es pretén apropar la figura humana de l’arquitecte i polític en la forma d’un monòleg dramàtic construït a partir de fragments de les seves memòries i d’una selecció dels seus discursos més famosos.

El prestigiós actor Sergi Mateu es posa en la pell d’una de les figures cabdals de la nostra història en un espectacle que, lluny de ser una visió enciclopèdica del personatge, pretén bastir un croquis de la seva figura. Un apropament més aviat expressionista a la seva persona, de manera que a partir dels seus pensaments més íntims es puguin oferir les quatre pinzellades clau que dibuixen la seva personalitat. Tot, per entendre la importància de les seves idees dins el seu moment històric, en el període convuls que va de finals del segle XIX fins a mitjans segle XX, després de la Guerra Civil, però també per subratllar la modernitat i l’actualitat del seu pensament, sobretot en defensa d’una cultura catalana universal i deslligada d’encaixos de supeditació a Espanya.

FITXA ARTÍSTICA

Intèrpret: Sergi Mateu

Text i Direcció: Marc Rosich

Disseny de vestuari: Núria Llunell

Disseny d’escenografia: Laura Clos (Closca) i Sergi Corbera

Disseny d’il·luminació: Laura Clos (Closca) i Sergi Corbera

Espai sonor: Josep Sánchez-Rico

Ajudant de direcció: Jordi Andújar

Cap tècnic: Pau Plana

Cap de producció: Íngrid Marín

Co-Producció: Federació d’Ateneus de Catalunya i Teatre Obligatori

Agraïments: Jordi Bosch, Facundo Linares, Isaias Fanlo, Rafató Teatre, Sants Teatre del Centre  i Lluïsos de Gràcia (residència).

Amb el suport de l’Institut Català d’Empreses Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

Dossier Puig i Cadafalch, un croquis

Leave a Comment

Visit Us On TwitterVisit Us On Facebook