Ciutat Llunyana

20 de desembre de 1938: Barcelona està assetjada per les tropes franquistes. Els bombardejos li han girat la cara als carrers de la ciutat, però la Rosalita Lulú, cupletista del Paral·lel en hores baixes, i en Constantí Canals, el seu pianista, es disposen a començar a assajar un nou espectacle al teatret que, des de ja fa 15 anys, posseeix i dirigeix la Rosalita. Volen fer una cosa diferent, un espectacle que, d’alguna manera i a través dels cuplets, parli d’ells i de la realitat que els envolta. En Constantí creu que no és el moment adequat per implicar-se en una empresa d’aquestes dimensions però la Rosalita, en canvi, creu que és, justament, el millor moment per fer-ho i vol incloure al repertori cançons descaradament irreverents i en català. Els assajos es succeiran entre els cuplets, les bombes, els records d’uns temps passats, els dubtes del present, la incertesa d’un futur que ja es dibuixa massa negre i unes trucades telefòniques misterioses. Acompanyarem a la Rosalita, a en Constantí i al seu teatret del Paral·lel fins al 24 de gener de 1939; dia de l’últim bombardeig franquista i de la caiguda definitiva de Barcelona.
 

CALENDARI FUNCIONS LA CIUTAT LLUNYANA
ENTITAT DATA HORA
Casal de Castellbisbal 27/02/2021 18:30h
Casal de Castellbisbal 01/05/2021  
Societat el 'Coro' de Sentmenat 03/10/2021  

Circus

Circus és un treball d'experimentació amb dues tècniques d'expressió artística: El Pallasso i la Marioneta. És una mostra del que en Jordi Bertran ha aprés de mestres com: Chaplin, Lloyd, Keaton, Germans Marx, Rivel, Tatí... però sobretot del seu pare, Ferran Bertran i les seves juguesques a les sobretaules dels dinars familiars quan amb l'ajut d'un tovalló o de les seves mans deixava sortir l’art que duia a dins. Un divertit i poètic espectacle per a tots els públics on el reconegut marionetista per mitjà de petits detalls, gestos  complicitats, estableix amb el seu públic una connexió sincera.CALENDARI FUNCIONS CIRCUS
ENTITAT DATA HORA
Sants Teatre 13/02/2021 12h
La Verbena de St. Joan de Vilatorrada 07/02/2021 18h
 

Nues

El primer que s’ha de destacar de NUeS és la voluntat de l’Esbart Maragall de transcendir el llenguatge tradicional d’aquesta expressió folklòrica creant un espectacle des de zero, coreografiat íntegrament per Concepció Bachs, Pere Seda, Enric Martínez i Marc Udina, membres de la companyia. Es tracta d’utilitzar els recursos de la dansa popular per crear muntatges nous capaços d’expressar emocions, inquietuds i idees del món contemporani. En el seu cas, han partit de la vida a Sant Andreu de Palomar tenint en compte l’impacte que la Fabra i Coats va causar a nivell local, ja que va suposar la incorporació d’aquesta població a les tensions pròpies dels segles XIX i XX (l’abandonament de la vida rural, el moviment obrer o el nou paper de la dona), a part dels conflictes polítics d’abast nacional al llarg de tot aquest període. Els autors plantegen una escena de reflexions partit de la constatació que, al llarg dels temps, la societat avança sovint a través dels conflictes, que són els nus de la història: aquesta confrontació serà eterna? Poden les arrels tradicionals servir de desllorigador per apaivagar les tensions de la vida dels éssers humans sotmesos a profundes transformacions socials?

 
CALENDARI FUNCIONS NUES
ENTITAT DATA HORA
El Coro de Sentmenat 21/03/2021  
Ateneu Torrellenc 25/04/2021  
Casino 'El Prado' de Sitges 02/05/2021  
La Verbena de St Joan de Vilatorrada 08/05/2021  


La Mary i la Santpere amb el Verkami

La MARY i la SANTPERE (o l’ANNA i la CLARA , la Santpere i la Mary o la Clara i l’Anna) amb el VERKAMI l’ordre no fa el contingut , l’ordre no fa l’esperit , les dues defensen el seu espai i temps FENT UN DIVERTIMENT!! Són les eternes CANTATRIUS buscant finançament per fer el seu espectacle de somni. Es presenten davant del públic per animar al Verkami que han obert per l’ espectacle concret: les DONES BRUIXES. Amb l’objectiu d’aquest Verkami que han iniciat, venen els accidents i aquests participen de tot el ventall interpretatiu: escenes, cançons, esquetxos....que donen una pinzellada també, des de l’ara, a l’esperit artística de la Mary Santpere. Espectacle fresc, còmic, participatiu, lúdic.....i amb dues BÈSTIES DE L’ESCENA!!

 

CALENDARI FUNCIONS LA MARY I LA SANTPERE AMB EL VERKAMI
ENTITAT DATA HORA
Societat Cultural St. Jaume de Premià de Dalt 13/03/2021 19h


El Jardí

Clara del Ruste també proposa un espectacle, senzill, divertit i amb música en directe per a nens. JARDÍ sobre la naturalesa, i preservació del planeta aprofitant que l’ONU ha proclamat l’any 2020 any internacional de la sanitat vegetal. Una història amb cants i músiques que és un clam a la consciència per un respecte i cura de la naturalesa més propera.

 
CALENDARI FUNCIONS EL JARDÍ
ENTITAT DATA HORA
Ateneu Torrellenc 27/09/2020  
Teatre del Círcol de Badalona 25/10/2020  
Teatre de Sarrià 29/11/2020 12h