Titular notícies

​Ciutat Llunyana, l’espectacle resident de la XTAC, es posa en marxa

Dimarts 22 Octubre 2019


La companyia Oblideu-vos de nosaltres ha començat els assajos de l’espectacle Ciutat Llunyana als Lluïsos d’Horta. Aquesta obra, escrita i dirigida per Evelyn Arévalo, va guanyar la convocatòria de Residències Artístiques als Ateneus organitzada per la XTAC el passat més d’abril. 

La trama de Ciutat Llunyana es desenvolupa en una Barcelona en plena Guerra Civil. Entre bomba i bomba, la Rosalita Lulú (Mireia Ros), cupletista del Paral·lel en hores baixes, i en Constantí Canals (Carles Marigó), el seu pianista, es disposen a començar a assajar un nou espectacle al teatret que té la Rosalita. Els assajos es succeiran entre els records d’uns temps passats, els dubtes del present, la incertesa d’un futur que es dibuixa negre i unes trucades misterioses. 
 

Evelyn Arévalo, Mireia Ros i Miquel Angel Aguilar, president dels Lluïsos d'Horta

 
Evelyn Arévalo, Mireia Ros i Miquel Angel Aguilar, president dels Lluïsos d'Horta

 


Sens dubte, un dels atractius de Ciutat Llunyana és veure a una actriu de renom com Mireia Ros a dalt de l’escenari. La intèrpret, productora i directora barcelonina va ser una de les cares més visibles del període del “destape” espanyol amb films com Alícia a l'Espanya de les meravelles. Més recentment ha aparegut a [REC]³ Gènesi i ha dirigit el documental Barcelona, abans que el temps ho esborri guanyador d’un Premi Gaudí. 

Per la seva banda, Evely Arévalo ha format part de la companyia del Círcol Maldà i ha participat en espectacles de Pep Tosar com Nocturn, Somnis de Somnis o La casa en obres. Com a dramaturga i directora ha creat els espectacles Oblideu-vos de nosaltres estrenada al Círcol Maldà. També ha dirigit Les normes de la desesperació, que es va estrenar a l’Obrador de la Sala Beckett.

Carles Marigó completa l’equip de Ciutat Llunyana amb el seu inseparable piano. Marigó ha estat premiat en concursos nacionals i internacionals, tant de piano com de composició (Eugènia Verdet, Ciutat de Manresa, Ricard Viñes) i ha participat en festivals com a solista i en grups de música de cambra a Espanya, Portugal, Holanda i Rússia. Recentment ha tret al mercat el seu debut discogràfic Moments.

Tot i que els assajos tot just han començat, l’estrena de Ciutat Llunyana no serà fins al 15 de març. Després d’aquesta primera funció, es preveu que l’obra passi pels següents ateneus: 

28 DE MARÇ: Amics de les Arts de Terrassa
29 DE MARÇ: SCO La Gloria Sentmenatenca
26 D'ABRIL: Centre Moral Instructiu de Gràcia
30 D'ABRIL: La Cate de Figueres
9 DE MAIG: Ateneu Torrellenc
10 DE MAIG: Casal de Vila-Rodona
31 DE MAIG: Centre Moral d'Arenys de Munt
25 D'OCTUBRE: Sants Teatre
3 D'OCTUBRE: Teatre Casal de Vilafranca del Penedès
31 D'OCTUBRE: Unió Calafina

Més, sobre...: música , orfeó lleidatà , ateneus , musicals