Titular notícies

Convocatòria de Residències Artístiques als ateneus 2021

Dilluns 8 Febrer 2021

Per tercer any consecutiu i per tal de posicionar-se clarament a favor de la creació, oferir cultura de qualitat als nostres socis i veïns, i donar suport als creadors locals, la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC) a través de la Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya (XTAC) obre una convocatòria de residències artístiques als ateneus adreçada, exclusivament, als artistes professionals.

Des de l’XTAC se segueix apostant per un projecte que ja ha donat molts bons fruits: La Ciutat Llunyana fou el resultat de la primera convocatòria de residències al teatre de Lluïsos d'Horta, seguit per altres obres com Poldo, o La Gran Fuga.

La convocatòria per presentar les propostes és de l’1 de febrer al 4 d’abril de 2021. Els sol·licitants que vulguin presentar-se a aquesta convocatòria, han d’omplir AQUEST FORMULARI i adjuntar la documentació que s’hi indica a les bases (PDF explicatiu del projecte i PDF amb el currículum dels participants)

Per a la selecció de les propostes presentades es constituirà una comissió nomenada per la FAC i es tindrà en compte els següents criteris:
    - La qualitat artística de la proposta.
    - El currículum dels sol·licitants.
    - La proximitat i vincle de l’artista amb l’entorn de l’ateneu.
    - La proximitat i vincle de l’artista amb l’àmbit dels ateneus i la cultura popular.
    - L’originalitat de la proposta.
    - La viabilitat de la proposta per poder fer gira pels altres teatres de la XTAC.

La comissió resoldrà i farà públic el nom dels artistes seleccionats a partir del dilluns 3 de maig de 2021. Les dates de la residència i de l’estrena seran les que acordin l’artista i l’ateneu en cada cas.
 
Consulteu aquí les bases de la convocatòria:
Per a més informació, podeu enviar un correu electrònic a xtac@ateneus.cat