Titular notícies

Apunteu el vostre grup de Teatre Amateur al Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona

Dilluns 8 Febrer 2021

S'ha obert la inscripció per actuar al Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG). Es tracta d'un festival de teatre amateur que té lloc cada any a Girona des del setembre de 1998. Se celebra a finals d'agost o principis de setembre a diversos espais escènics de la ciutat i de les comarques properes. Hi participen companyies amateurs catalanes, de la resta de la península Ibèrica i internacionals, i durant les últimes edicions s'ha promocionat la creació i producció d'espectacles amb actors i actrius de diferents procedències. A l'hora d'insciure el vostre grup de teatre, feu constar que formeu part de l'XTAC.

Aquí teniu el formulari d'inscripció.

Es tracta de la seva vintena edició i en aquests vint-i-dos anys s'ha consolidat com un referent en l’àmbit internacional per a totes les persones que, des del món amateur, pugen a dalt d’un escenari i ens transmeten la màgia del teatre. Vint edicions que han transformat un festival que naixia amb tota la modèstia però amb tota l’ambició, en una cita d’obligada atenció per a espectadors, programadors, agents i cercatalents. El FITAG és, també, una més de les eines de les quals ens hem dotat per donar a conèixer arreu la riquesa patrimonial i cultural del nostre territori. Pobles i ciutats amb caràcter propi i una identitat molt marcada; part fonamental d’un projecte comú de país i d’una manera d’entendre el món. Sortir a escena és una bona metàfora de la vida, independentment d’allò que es mostri al públic. Una persona o un grup de persones, segons el cas, s’enfronten a la incertesa de desconèixer si al pati de butaques l’auditori respondrà positivament. Només el que passa després del darrer segon (el caràcter dels aplaudiments) revela a l’artista si ha connectat amb l’audiència. Aquest any la metàfora té ple sentit. El Covid-19 ha trastocat les vides de tothom i malauradament n’ha manllevat moltes. El virus ens ha abocat a una realitat, com a mínim, inesperada. Adequar-s’hi és no només un repte sinó una obligació.