Titular notícies

La Cumprativa de Llorenç del Penedès, la darrera incorporació de la XTAC

Divendres 26 Febrer 2021

La Xarxa de teatres no deixa de créixer! La darrera incorporació ha estat La Cumprativa de Llorenç del Penedès. L’entitat va ser fundada l'any 1918 per un grup de persones que pretenien trobar una alternativa social, cultual i econòmica a les ja existents al poble, amb la finalitat d'ajudar i ensenyar sobre les tasques del camp als seus associats. Actualment és una societat cultural i recreativa.

A banda de la vessant teatral, al llarg de l’any organitzen multitud d’activitats de tot tipus, com els espectaculars balls de saló setmanals, als quals hi assisteixen més de 400 balladors, conferències, tallers nadalencs, exposicions o la celebració anual del carnaval. Durant el mes de maig aquesta societat organitza les tradicionals “Festes de maig” per commemorar la reobertura de l’entitat després dels 25 anys que va romandre tancada a causa del franquisme. També s’hi organitzen diverses activitats vinculades a la cultura catalana.