Titular notícies

Iaia, de la cia. Mambo Project, s'estrena amb èxit al Centre Moral d'Arenys de Munt

Dilluns 12 Abril 2021

El divendres 9 d’abril es va estrenar ‘Iaia’, l’obra que ha nascut de la Residència Teatral de la XTAC 2021. Durant els darrers mesos, la companyia Mambo Project va poder utilitzar l’equipament del Centre Moral d’Arenys de Munt per assajar aquesta obra que gira entorn de la figura de les àvies dins la vida de qualsevol persona.
Al cap i a la fi, l’obra pretén respondre les següents preguntes: Com van viure les àvies quan eren joves? Què feien? Com era el seu dia a dia? Els Mambo Project volen respondre totes aquestes qüestions.

El col·lectiu Mambo Project es caracteritza per l’aproximació documental, el treball en espais escènics no convencionals, la proposta de dispositius participatius per l’espectador i el treball audiovisual en escena. Per aquest motiu, els artistes han parlat amb diferents àvies del poble; perquè la seva història formi part de l’espectacle. Aquestes converses s’han gravat en àudio i vídeo.

Amb Iaia, els Mambo Project volen mantenir aquests llenguatges escènics que creuen amb fermesa, tenen un llarg recorregut i que ja estan conquerint, inevitablement, la nova escena. Però, en aquest cas, volen donar més pes a un element que ha caracteritzat el col·lectiu des del principi: la voluntat documental. Volen abordar el projecte a partir de la recerca amb testimonis vertaders de la generació de les nostres àvies, i d’alguna manera, pretenen que aparegui material documental com a element narratiu de la peça.
 
Aquestes són les residències que la Xarxa de Teatres d'Ateneus de Catalunya ha escollit perquè les companyies seleccionades puguin residir en algun dels ateneus de la xarxa, i preparar-hi un espectacle que estrenaran durant la resta de l'any. Aquestes són:

RESIDÈNCIES XTAC 2020

COMPANYIA: Woodbeats

ESPECTACLE: La gran fuga

GÈNERE: Dansa Claqué

ATENEU: Casal La Principal de Vilafranca

ESTRENA: 9 de gener de 2021

  

COMPANYIA: GallArt Creacions Artístiques

ESPECTACLE: Poldo

GÈNERE: Teatre

ATENEU: Orfeó Lleidatà

ESTRENA: 27 de desembre de 2020