Titular notícies

El Casal Català dels Hostalets de Pierola, nova entitat membre de la XTAC

Dimecres 29 Setembre 2021

El Casal Català dels Hostalets de Pierola s'ha adherit a la Xarxa de Teatres d'Ateneus de Catalunya, esdevenint així una xarxa de 39 teatres d'ateneus en total. Es diu que el 10 de Maig de l’any 1918 un grup de veïns dels Hostalets va fundar la “Unió Regionalista Hostaletense”, societat político-cultural que tenia entre d’altres, “l’objectiu de lluitar per aconseguir la implantació de l’autonomia a Catalunya”.
Tal com expliquen al seu lloc web, aquesta raó de ser del Casal Català és una funció necessària en un petit poble com el nostre per lluitar contra la força de les ciutats on l’oferta cultural i recreativa és molt més gran i diversa. Per evitar que aquesta força els arrossegui, el Casal es suma a les altres entitats i institucions que fan activitats de tota mena en el poble.