EL QUADERN GRIS

Durada: 01:00

Decideixo de començar aquest dietari. Hi escriuré - just per passar l'estona, a la bona de Déu- el que se m'anirà presentant”. Així comença “El Quadern Gris”, el 8 de març del 1.918, quan la Gran Guerra és a les acaballes i Rússia ja ha fet la seva Revolució. L'última ratlla l'escriurà Josep Pla el 15 de novembre del 1.919, dos dies abans d'anar-se'n cap a París com a corresponsal del diari “La Publicidad”. I nosaltres ho llegim avui com si hagués estat escrit abans d'ahir, tal i com parla la gent, molt lluny de qualsevol afectació. Pot resultar teatral la lectura d'uns quants fragments d'un dietari? Pot un sol adjectiu precís dibuixar mil paisatges? Ens trobem davant d'allò que abans en deiem cabaret literari? Teatre de la paraula?

 

Gènere: TEATRE

Companyia: BITÒ

Fitxa artística: Una producció de Bitò a partir de la producció original de: EL CANAL Centre d’Arts Escèniques Salt/Girona i Festival de Barcelona Grec 2009  /  Intèrprets: Joan Anguera i Joan Alavedra (acordió)

 

Si sou entitats que no formeu part de l'XTAC i voleu reservar una data per l'espectacle, contacteu amb la Lali a xtac@ateneus.cat

Encara no hi ha valoracions.