Comparteix-ho

Des del 2017, la Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya i el Festival internacional de teatre amateur de Girona mantenen una aliança que consisteix bàsicament en dos acords: en primer lloc, un seguit de programadors dels ateneus de la Xarxa assisteixen al Festival en representació de la XTAC entre altres coses per trobar grups de teatres que els puguin interessar per programar als seus equipaments. D’altra banda, la XTAC proposa un grup de teatre amateur d’un dels ateneus de la Xarxa perquè actuï al FITAG.

L’obra escollida enguany per representar-se al FITAG ha estat ‘Monólogos de la Vagina’, una producció de l’Escola de Teatre Casino de Calaf sota la direcció de Carme Sala Gubianes. Es tracta d’una companyia amb un total de 30 components i 11 actors d’escena.

Eve Ensler va escriure la primera versió d’aquesta obra l’any 1996, després d’entrevistar més de 200 dones sobre el sexe, les relacions amoroses i la violència domèstica. Les entrevistes van començar com a converses casuals amb les seves amigues, les quals li van explicar anècdotes que havien sentit d’altres amigues, i així es va iniciar la cadena de relats que va donar origen a l’obra. Els monòlegs busquen “celebrar la vagina”, descrivint-la com superior al penis masculí, atès que està connectada amb el clítoris, l’únic òrgan humà que no té un altre propòsit que el de donar plaer. Quan es va estrenar a Nova York incloïa una sola actriu: la pròpia autora que donava vida a una dotzena de personatges relatant les seves històries. L’edat, actitud i estat d’ànim dels personatges varia, però tots els monòlegs estan relacionats amb la vagina, ja sigui per tractar-se de la sexualitat, la menstruació, la masturbació, l’orgasme, el part, la violació o la mutilació genital.

Deixa un comentari