Comparteix-ho

Amb motiu dels 150 anys de l’Ateneu Barcelonès, el 2022 es va iniciar el cicle Correspondències, un conjunt d’espectacles produïts per l’Ateneu basats en cartes creuades entre escriptors que, bé que privades, són de gran interès i una font única d’informació sobre les seves vides i les seves obres. Un d’aquests espectacles és l’obra teatral Les cartes i els diesbasada en les cartes entre els escriptors Gabriel Ferrater i Helena Valentí, dirigida per David Pintó i interpretada per Queralt Casasayas Andreu Rami, que girarà les properes setmanes per alguns ateneus de la XTAC.

Les cartes i els dies, la inspiració de Gabriel Ferrater, la dona desitjada que neguiteja i desespera el poeta, és Helena Valentí, a qui sempre va estimar. Subtilment, la passió per la traducció i l’escriptura de Valentí i el plaer per escriure poesia d’ell es van desvetllant en aquestes cartes, poemes i escrits que corresponen als anys seixanta. Es van construir l’un a l’altra. Ella tenia gairebé vint anys i ell, amb trenta-vuit, ja deia que acabaria la seva existència abans de fer-ne cinquanta. Assistim a una relació que sura per sobre del clima irrespirable de la dictadura, de la qual se n’aparten en viatges per Europa i amb projectes literaris en el context cultural català.

Dates de la gira:

  • Diumenge 29 de gener, a les 18 h, a l’Aliança Palmarenca (La Palma de Cervelló) – Entrades a través d’AQUEST ENLLAÇ
  • Diumenge 5 de febrer, a les 18 h, a la Societat Cultural Sant Jaume (Premià de Dalt)
  • Dissabte 11 de febrer, a les 20 h, als Amics de les Arts i les Joventuts Musicals (Terrassa) – Entrades a través d’AQUEST ENLLAÇ
  • Diumenge 19 de febrer, a les 19 h, al Centre Moral i Cultural del Poblenou (Barcelona)

Deixa un comentari