Comparteix-ho

Des de la FAC, tenim oberta una convocatòria permanent de residències artístiques per posar en contacte companyies i ateneus, i facilitar la creació de nous espectacles, amb la supervisió i l’assessorament de l’equip tècnic de la FAC.

La companyia disposarà d’un temps determinat per assajar a les instal·lacions de l’entitat i comptarà amb suport en la comunicació i difusió de l’estrena dels muntatges, que es durà a terme a l’espai del mateix ateneu. La participació en les residències no suposarà cap mena de cost per les companyies.

Durant el 2022, la FAC va coordinar 3 residències artístiques a ateneus federats, i entitats com el Casal Popular de Vilassar de Dalt, els Lluïsos de Gràcia, la Unió Santcugatenca, El Círcol de Badalona, l’Orfeó Badaloní i el Casal Societat la Principal de Vilafranca del Penedès, van sumar entre totes gairebé 30 residències acollides al llarg de l’any. Un munt de projectes artístics que van poder veure la llum gràcies a aquestes col·laboracions!

Per tal de donar l’oportunitat que necessiten a companyies que potser no han pogut dur a terme el seu espectacle per manca de recursos, els sol·licitants hauran de presentar un projecte artístic que no hagi estat estrenat. Es poden presentar projectes de les diferents disciplines: teatremúsica i dansa.

PROPOSTES VIGENTS

L’artista nord-americana, Vanessa Kamp, cerca un espai on realitzar una residència artística durant l’estiu del 2023 per a desenvolupar el seu espectacle Sandi Bonbon.

  • Breu resum:Vanessa Kamp té formació en esports, belles arts, i tèxtils, amb una predilecció pel tàctil i sensorial que es reflecteix en els seus treballs, que més recentment ha estat una fusió de dansa i clown, com es veu en la seva recent producció: Cheetah Banks. Sandi Bonbon és un nou solo de 60 minuts dins de les temàtiques de dansa, moviment, performance, nous llenguatges del cos, noves dramatúrgies, escena híbrida i instal·lacions performatives. Aquesta serà la segona entrega de la trilogia Cheetah Banks, construïda de la dansa improvisada, bufó, teatre físic, textos, música original, vestuaris originals, i objectes escultòrics amb molt afí al Performance Theatre. Veurem a Sandi tant com un ésser virtual mitjançant trucades de Skype i hologrames de baixa tecnologia com una presència física a l’escenari. Des del llenguatge, el gest, els senyals culturals, veiem a Sandi “performing” cultura, desemmascarant narracions de nació, classe, identitat, de manera defectuosa, s’encalla en bucles, on tot es converteix en un terreny de joc de confusions, reptes fonètics, malentesos, bucles textuals i físics alhora divertits, emocionals, i crítics.
  • Període proposat per fer la residència: Del 15 de juny al 31 de juliol i del 4 de setembre al 13 d’octubre. (Altres possibles, a consultar)
  • Durada prevista de la residència: 3 mesos repartits en dues estances de 6 setmanes. Estrena prevista per l’octubre de 2023.
  • Poblacions de preferència on fer la residència: Barcelona / Barcelonès. (Altres possibles, a consultar)
  • Necessiten: 
    • Material imprescindible pels assajos: Sala d’assaig de mínim 50m2, terra adequat per fer treball corporal/dansa (desitjable: sala amb miralls, equip de so i petit espai de magatzem per guardar attrezzo)
    • Material imprescindible pels assajos generals i tècnics: Accés al teatre de presentació i accés a l’equipament tècnic audiovisual, àudio, llums.

 

Si sou un ateneu i us interessa la proposta, envieu un correu a xtac@ateneus.cat.

Si sou un artista professional i voleu fer una residència a un ateneu federat, consulteu les bases de la convocatòria i ompliu el formulari de sol·licitud.

Deixa un comentari