Comparteix-ho

Continuem la gira de “Un Concert a la Casa Blanca”, la producció pròpia d’enguany de la Federació d’Ateneus

Des de la Xarxa de Teatres d’Ateneus (XTAC) us presentem la producció pròpia de la FAC d’enguany: UN CONCERT A LA CASA BLANCA

Un Concert a la Casa Blanca és una obra de teatre de Jordi Roigé, dirigida per Llorenç Rafecasi i interpretada per Mingo Ràfols, Roc Esquius i Mercè Pons, que s’inspira en la conversa que van tenir el músic Pau Casals i el president dels Estats Units John F. Kennedy el 1961, quan el president dels Estats Units va convidar el mestre a tocar a la Casa Blanca. Enguany es compliran 50 anys de la mort de Pau Casals, i Un concert a la Casa Blanca és un espectacle idoni per recordar-lo i actualitzar el seu missatge humanista, artístic i de pau.

“Pau Casals ofereix un concert a la Casa Blanca, convidat pel president Kennedy. Casals, exiliat, manté la seva creuada a favor de la pau al món. Kennedy és la gran esperança per evitar que la guerra freda esclati. Dues persones que parlen. Que dialoguen. Teatre amb majúscules. Què es van dir?”

L’espectacle, que es va estrenar al Teatre Àngel Guimerà del Vendrell el 25 de març, és una coproducció entre La Drecera i la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC) a través de la Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya (XTAC). La gira, que visitarà 34 ateneus de la XTAC, ha visitat 28 ateneus d’arreu del país i ja l’han vist més de 2.500 espectadors!

VEURE CALENDARI DE LA GIRA

La presentació a premsa de l’obra va tenir lloc el 22 de febrer en el Museu Pau Casals del Vendrell. Marcel Esteve, representant de la Federació, va assenyalat durant la presentació que “… és un honor poder acollir i coproduir un espectacle com aquest, i més en l’actualitat, en un moment tan conflictiu, quan les idees de Pau Casals són més necessàries que mai…“. Tanmateix, ha destacat la importància de poder comptar amb una xarxa de teatres potent i present per tot el territori, amb l’afegit de ser d’ateneus, centres culturals, “… un marc idoni pel missatge de l’obra…“.

Vegeu la presentació al complet:

Deixa un comentari