Comparteix-ho

Vols acollir una residència artística a la teva entitat? Consulta la proposta de Cia Voël

 
Des de la FAC, tenim oberta una convocatòria permanent de residències artístiques per posar en contacte companyies i ateneus, i facilitar la creació de nous espectacles, amb la supervisió i l’assessorament de l’equip tècnic de la FAC.

La companyia disposarà d’un temps determinat per assajar a les instal·lacions de l’entitat i comptarà amb suport en la comunicació i difusió de l’estrena dels muntatges, que es durà a terme a l’espai del mateix ateneu. La participació en les residències no suposarà cap mena de cost per les companyies.

Per tal de donar l’oportunitat que necessiten a companyies que potser no han pogut dur a terme el seu espectacle per manca de recursos, els sol·licitants hauran de presentar un projecte artístic que no hagi estat estrenat. Es poden presentar projectes de les diferents disciplines: teatremúsica i dansa.

NOVA PROPOSTA

 
La companyia Cia Voël cerca un espai on realitzar una residència artística durant el 2024 per a desenvolupar el seu espectacle de CIRC: Nanuq.

Breu resum: La companyia Cia Voël es la trobada entre dos persones que, sent d’aparença tant diferents, es complementen i s’uneixen en la recerca de camins creatius i acrobàtics amb la tècnica del quadrant rus com a protagonista. A Nanuq tenen l’objectiu d’apropar-nos al món dels més petits. Encaren aquesta creació pensant en ells i en la seva visió totalment innovadora de veure i encarar el món. El protagonista d’aquesta història és Nanuq, un ós polar que ens introduirà al seu particular món. Tothom sap que els óssos passen els mesos més freds dins de coves o sota el subsòl hivernant, en un estat anomenat “somni hivernal”. Què passa en aquest període? Omplen aquest temps de somnis? Què somien? Les petites cries neixen en aquest entorn sense imaginar-se el món que els espera allà fora, podem dir aleshores que viuen en un somni? Amb què somiarà aquest petit ésser? Totes les preguntes sense resposta, que ens porten a altres preguntes i així successivament. I no és així que es descobreix el món? A través de la curiositat que s’amaga darrere d’una pregunta.

Període proposat per fer la residència: El 4 / 17 de desembre del 2023, 19 de febrer, 3 de març, 6 / 26 maig del 2024. Poden ser flexibles amb altres dates.

Durada prevista de la residència: Una o dues setmanes.

Data d’estrena prevista: Juliol de 2024.

Poblacions de preferència on fer la residència: Caldes de Montbui  /  Badalona  /  Sant Just Desvern  /  Terrassa  /  Barcelona

Necessiten: Accés al teatre i accés a l’equipament tècnic audiovisual, àudio, llums.

 

ALTRES PROPOSTES VIGENTS

 

Si sou un ateneu i us interessa la proposta, envieu un correu a xtac@ateneus.cat.

Si sou un artista professional i voleu fer una residència a un ateneu federat, consulteu les bases de la convocatòria i ompliu el formulari de sol·licitud.

Deixa un comentari