Comparteix-ho

Vols acollir una residència artística a la teva entitat?

Des de la FAC, tenim oberta una convocatòria permanent de residències artístiques per posar en contacte companyies i ateneus, i facilitar la creació de nous espectacles, amb la supervisió i l’assessorament de l’equip tècnic de la FAC.

La companyia disposarà d’un temps determinat per assajar a les instal·lacions de l’entitat i comptarà amb suport en la comunicació i difusió de l’estrena dels muntatges, que es durà a terme a l’espai del mateix ateneu. La participació en les residències no suposarà cap mena de cost per les companyies.

Per tal de donar l’oportunitat que necessiten a companyies que potser no han pogut dur a terme el seu espectacle per manca de recursos, els sol·licitants hauran de presentar un projecte artístic que no hagi estat estrenat. Es poden presentar projectes de les diferents disciplines: teatremúsica i dansa.

PROPOSTES VIGENTS

 

PROPOSTA 1

Artista: Vanessa Kamp

Espectacle: Sandi Bonbon

Gènere: TEATRE I DANSA (Escena híbrida, nous llenguatges del cos, noves dramatúrgies, performance…)

Breu resum: Vanessa Kamp és una artista nord-americana amb seu a Barcleona. Té formació en esports, belles arts, i tèxtils, amb una predilecció pel tàctil i sensorial que es reflecteix en els seus treballs, que més recentment ha estat una fusió de dansa i clown, com es veu en la seva recent producció: Cheetah Banks.Sandi Bonbon és un nou sol de 60 minuts dins de les temàtiques de dansa, moviment, performance, nous llenguatges del cos, noves dramatúrgies, escena híbrida, i instal·lacions performatives. Aquesta serà la segona entrega de la trilogia Cheetah Banks, construïda de la dansa improvisada, bufó, teatre físic, textos, música original, vestuaris originals, i objectes escultòrics amb molt afí al Performance Theatre. Veurem a Sandi tant com un ésser virtual mitjançant trucades de Skype i hologrames de baixa tecnologia com una presència física a l’escenari. Des del llenguatge, el gest, els senyals culturals, veiem a Sandi “performing” cultura, desemmascarant narracions de nació, classe, identitat, de manera defectuosa, s’encalla en bucles, on tot es converteix en un terreny de joc de confusions, reptes fonètics, malentesos, bucles textuals i físics alhora divertits, emocionals, i crítics.

Durada prevista de la residència: 3 mesos repartits en dues estances de 6 setmanes. Estrena prevista per l’octubre de 2023.

Necessiten: Material imprescindible pels assajos: Sala d’assaig de mínim 50m2, terra adequat per fer treball corporal/dansa (desitjable: sala amb miralls, equip de so i petit espai de magatzem per guardar attrezzo).  /  Material imprescindible pels assajos generals i tècnics: Accés al teatre de presentació i accés a l’equipament tècnic audiovisual, àudio, llums.

PROPOSTA 2

Artista: El Abuelo de Dios

Espectacle: Fakirs

Gènere: TEATRE, CIRC, FAKIRISME I TEATRE DOCUMENTAL

Breu resum: El projecte “Fakirs” és una proposta de teatre documental format pel Fakir Testa i en Xavier Doménech, director del documental. Un espectacle que fusiona els dos gèneres amb l’objectiu de donar a conèixer la història de l’enigmàtic món del faquirisme al nostre país. Amb el Fakir Testa sobre l’escenari, acompanyat per imatges del documental, veurem un retrat del passat, present i futur d’una minoria privilegiada que ha complert el somni de la seva infantesa: poder viure sent un Fakir. Un espectacle en el qual el control del cos i la ment fan possibles coses inimaginables.

Durada prevista de la residència: De 7 a 10 dies.

Dates proposades: Novembre de 2023.

Poblacions on fer la residència: Barcelona, Barcelonès i Girona.

Dates previstes de l’estrena: Desembre de 2023.

Necessiten: Accés al teatre i accés a l’equipament tècnic projector, pantalla, il·luminació i so.

PROPOSTA 3

Artista: Marc Bosch

Espectacle: Escorça

Gènere: CIRC

Breu resum: Marc Bosch, amb estudis en arts del circ, especialitat de trapezi fix i acrobàcia sobre objectes, a l’escola de circ Rogelio Rivel, forma part del col·lectiu de circ Cia. Buela (multidisciplinari). Aquest espectacle, Escorça, neix com un projecte en format solo que es nodreix de les meves experiències personals, lligades a la normativitat [com la de gènere o d’orientació sexual], i creant una reflexió sobre la nostra essència. Vol ser un projecte de recerca transdisciplinari, que involucri el llenguatge del moviment i la corporalitat del circ, travessat per la música i el teatre. L’objecte de circ [el trapezi] està al centre de la recerca, on se sumen altres elements [roba, politges, cordes…] i on, a través d’un llenguatge tragicòmic, desenvoluparan una dramatúrgia marcada per la suspensió en l’espai i la desconstrucció del llenguatge del circ. Un viatge en solitari, però amb col·laboradors i col·laboradores pluridisciplinaris, per donar-li un enfocament des de la diversitat.

Durada prevista de la residència: 25 dies.

Dates proposades: 04/12/2023     15/12/2023     15/01/204     02/02/24

Poblacions on fer la residència: Barcelona, Badalona i Barcelonès.

Dates previstes de l’estrena: Maig de 2024.

Necessiten: Accés al teatre i accés a l’equipament tècnic: 2 PC, 1 Panorama, un tul de 5x5m minim, 2 ancoratges de 300kg al sostre + 1 ancoratge de 300kg al terra de l’escena.

PROPOSTA 4

Artista: Carles Castaño

Espectacle: Siu-Wan

Gènere: TEATRE

Breu resum: Embarca’t en una experiència teatral sense precedents amb SIU-WAN, una obra de teatre immersiu participatiu que et transportarà a un món digital ple de sorpreses. En aquest intrigant viatge, exploraràs un metavers on les fronteres entre el real i el virtual es desdibuixen. Converteix-te en un protagonista actiu mentre et submergeixes en la trama de la nostra protagonista, una adolescent que visita una empresa, la qual realitza teràpies psicològiques a través de la tecnologia més moderna d’aquest món distòpic. Així, SIU WAN prendrà forma de videojoc en primera persona de realitat virtual (RV), però amb una diferència important: les usuàries no tindran un paper passiu com a espectadores tradicionals, sinó que hauran de posar-se en la pell de diferents avatars per a actuar com aquests i generar una història que estarà inscrita en el codi de programació del mateix videojoc. A través d’aquest format interactiu, les usuàries es converteixen en partícips actius de l’obra, prenent decisions que tindran un impacte directe en la trama i canviant en temps real el curs del guió. En resum, SIU WAN busca trencar les barreres entre l’espectacle i la vida real, oferint una experiència única i immersiva en un món digital on la interacció i la creativitat són les protagonistes.

Durada prevista de la residència: Última setmana de febrer i tres setmanes de març. Els períodes de la residència serien entre setmana i de matins, de 10h a 14h.

Dates proposades: Període 1: Del 26 al 29 de febrer / Període 2: De l’1 al 13 de març / Període 3: Del 25 al 28 de març

Poblacions on fer la residència: Barcelona

Dates previstes de l’estrena: 17 d’abril

Necessiten: Accés al teatre i accés a l’equipament tècnic: Seria imprescindible una sala diàfena, que tingués connexió a internet i endolls.

 

Si sou un ateneu i us interessa la proposta, envieu un correu a xtac@ateneus.cat.

Si sou un artista professional i voleu fer una residència a un ateneu federat, consulteu les bases de la convocatòria i ompliu el formulari de sol·licitud.

Deixa un comentari