Comparteix-ho

Vols acollir una residència artística a la teva entitat? Consulta la proposta “Siu-Wan”

 
Des de la FAC, tenim oberta una convocatòria permanent de residències artístiques per posar en contacte companyies i ateneus, i facilitar la creació de nous espectacles, amb la supervisió i l’assessorament de l’equip tècnic de la FAC.

La companyia disposarà d’un temps determinat per assajar a les instal·lacions de l’entitat i comptarà amb suport en la comunicació i difusió de l’estrena dels muntatges, que es durà a terme a l’espai del mateix ateneu. La participació en les residències no suposarà cap mena de cost per les companyies.

Per tal de donar l’oportunitat que necessiten a companyies que potser no han pogut dur a terme el seu espectacle per manca de recursos, els sol·licitants hauran de presentar un projecte artístic que no hagi estat estrenat. Es poden presentar projectes de les diferents disciplines: teatremúsica i dansa.

NOVA PROPOSTA

 
Carles Castaño cerca un espai on realitzar una residència artística durant el 2024 per a desenvolupar el seu espectacle de TEATRE: Siu-Wan.

Breu resum: Embarca’t en una experiència teatral sense precedents amb SIU-WAN, una obra de teatre immersiu participatiu que et transportarà a un món digital ple de sorpreses. En aquest intrigant viatge, exploraràs un metavers on les fronteres entre el real i el virtual es desdibuixen. Converteix-te en un protagonista actiu mentre et submergeixes en la trama de la nostra protagonista, una adolescent que visita una empresa, la qual realitza teràpies psicològiques a través de la tecnologia més moderna d’aquest món distòpic. Així, SIU WAN prendrà forma de videojoc en primera persona de realitat virtual (RV), però amb una diferència important: les usuàries no tindran un paper passiu com a espectadores tradicionals, sinó que hauran de posar-se en la pell de diferents avatars per a actuar com aquests i generar una història que estarà inscrita en el codi de programació del mateix videojoc. A través d’aquest format interactiu, les usuàries es converteixen en partícips actius de l’obra, prenent decisions que tindran un impacte directe en la trama i canviant en temps real el curs del guió. En resum, SIU WAN busca trencar les barreres entre l’espectacle i la vida real, oferint una experiència única i immersiva en un món digital on la interacció i la creativitat són les protagonistes.

Període proposat per fer la residència: Període 1: Del 26 al 29 de febrer / Període 2: De l’1 al 13 de març / Període 3: Del 25 al 28 de març

Durada prevista de la residència: Última setmana de febrer i tres setmanes de març. Els períodes de la residència serien entre setmana i de matins, de 10h a 14h.

Data d’estrena prevista: 17 d’abril

Poblacions de preferència on fer la residència: Barcelona

Necessiten: Accés al teatre i accés a l’equipament tècnic: Seria imprescindible una sala diàfena, que tingués connexió a internet i endolls.

 

ALTRES PROPOSTES VIGENTS

 

Si sou un ateneu i us interessa la proposta, envieu un correu a xtac@ateneus.cat.

Si sou un artista professional i voleu fer una residència a un ateneu federat, consulteu les bases de la convocatòria i ompliu el formulari de sol·licitud.

Deixa un comentari