Comparteix-ho

Tancament de la gira de la Producció FAC 2023: ‘Un concert a la Casa Blanca‘!

 

Aquest passat cap de setmana ha acabat la gira de la Producció FAC d’enguany, “Un Concert a la Casa Blanca“, amb una programació especial amb representacions a Catalunya Nord i l’actuació de tancament al Círcol de Badalona. Amb les actuacions a Vinçà, Pessillà de la Ribera i Badalona, Un concert a la Casa Blanca conclou una gira que ha recorregut 35 ateneus d’arreu del país, i que ha portat al teatre a més de 2000 persones. L’obra ha estat tot un èxit de públic i d’opinió, i ens ha permès reivindicar la figura de Pau Casals en el 50è aniversari de la seva mort.

Jordi Roigé, amb la direcció de Llorenç Rafecas i les interpretacions de Mingo Ràfols, Roc Esquius i Mercè Pons, ens narra la història real de quan l’any 1961 el president John F. Kennedy va convidar Pau Casals a fer un concert a la Casa Blanca. El mestre dubta de tocar als Estats Units perquè manté el seu silenci contra tots aquells que col·laboren amb el règim de Franco, però no pot desaprofitar l’ocasió per dir-li al president nord-americà tot el que pensa sobre les dictadures i el perill eminent de guerra nuclear. Kennedy i Casals són unes estrelles mundials: l’un és l’esperança jove per a una política mundial; l’altre representa la lluita activa a favor de la pau. La conversa havia de durar només uns minuts i va acabar allargant-se a una hora. Què es van dir abans del concert a la Casa Blanca?

La programació a la Catalunya Nord ha format part del projecte transfronterer Pau Casals i l’exili que ha posat en marxa la Federació d’Ateneus, amb el suport del Casal del Conflent de Prada de Conflent (entitat integrada dins la Federació), amb l’objectiu de donar a conèixer al músic català com a exemple de gran figura a l’exili, posant en valor el seu compromís amb la llibertat, la pau i la democràcia, així com la seva implicació activa amb els refugiats, en defensa de Catalunya i la seva cultura, i en contra de les dictadures.

Si encara no heu pogut gaudir d’aquesta obra, recordeu que del 30 de novembre al 10 de desembre es troba en programació al Teatre Gaudí de Barcelona: MÉS INFORMACIÓ

Deixa un comentari