Comparteix-ho

Per commemorar els 100 anys de la mort d’Àngel Guimerà, i en motiu de l’Any Guimerà, aquest 2024 APUNTA TEATREEL MALDÀ i la FEDERACIÓ D’ATENEUS DE CATALUNYA (FAC) presentem l’espectacle HE MORT EL POP, una obra de Lluís-Anton Baulenas dirigida per Marc Vilavella, i que compta amb la direcció i música original de Marc Sambola.

Tot el que Guimerà es va descuidar d’escriure…

HE MORT EL POP recull tres de les peces més rellevants de l’autor –Mar i Cel (1888), Maria Rosa (1894) i Terra Baixa (1897)- en una deconstrucció de cadascun dels textos amb un tractament de comèdia que pretén apropar al públic actual la prolífica trajectòria de Guimerà des d’un altre punt de vista, com és la contemporització dels clàssics. Perquè som ferms defensors del fet que Guimerà continua sent un autor vigent que, cent anys després, encara té molt a aportar.

 

 

L’espectacle — interpretat per Antonio del ValleBernat Cot i Rafaela Rivas — utilitza l’humor per contemporitzar temes recurrents d’Àngels Guimerà, com els conflictes passionals, la rebel·lió contra els poders establerts o l’empoderament de la dona. Segons Baulenas, HE MORT EL POP és una paròdia amable sobre el món i els personatges de Guimerà“des de la complicitat amb el gran autor, fem broma i ens preguntem amb ironia què se’n devia fer d’en Manelic, de la Blanca de Mar i Cel o de la mateixa Maria Rosa”. L’obra posa en escena tres drames sobre les passions humanes, tres conflictes socials i classistes, i tres desenllaços punyents i ben diferents. El món narratiu de Guimerà representat en conceptes com l’arma de l’amor no correspostel conflicte social i la mort com a resolució.

 

L’estrena oficial de HE MORT EL POP va tenir lloc diumenge 4 de febrer al Centre i Teatre de Sarrià, a Barcelona. Un cap de setmana intens i ple d’emocions que dona el tret de sortida a una gira de més de 30 bolos per tot Catalunya. On voldreu veure l’obra vosaltres? Consulteu el calendari!

 

 

 

Deixa un comentari